blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG clifer4
ČLÁNKY
VIDEÁ
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
clifer4



Risen
pridal clifer4 29.10. 2009 o 20:53

 

Z neznámych príčin je Zem zasiahnutá temnou vlnou. Zo zeme vyrastú mohutné klenby a chrámy, bezmocných občanov miest, ale aj obyčajných farmárov napádajú krvilačné beštie. No len ostrov Faranga nebol zničený. Za účelom nájsť príčinu týchto javov, Inkvizitor Mendoza odchádza loďou aby preskúmal more a okolie ostrova. Nechá preto pripraviť loď, na ktorú sa ale dostanú aj dievča menom Sara a bezmenný hrdina.

 

Iste ste už hrali Gothic 1,2 ale hlavne 3, kto nie a pre tých čo nevedia prečo vznikol Risen, je to tým že spolutvorcovia Gothicu 3 -  JoWooD a Piranha Bytes sa pohádali kôli bugom v hre G3 a následne na to Piranha Bytes od skupiny tvorcov série hry Gothic odišli. Vytvorili si vlastnú hru čiže Risen. Ja si myslím že Risen je veľkosťou deja ako G1 ale grafikou je na, možno aj nad úrovňou G3. Počas môjho hrania som nespozoroval v hre žiadne bugy, videl som jeden na internete s názvom Skywalker ale na ten by ste prišli len ak by ste nemali v Risene čo robiť a potulovali sa. 

 

Boj - pri boji si musíte dávať pozor na veľa vecí. Nesmiete stáť na jednom mieste, lebo aj nepriateľ sa dokáže hýbať a môže ľahko skočiť vedľa vás, uhryznúť alebo porezať. Toto môžete urobiť aj vy, len sa nesmiete v tom momente brániť, ale ani útočiť, obskočiť nepriateľa môžete pomocou kombinácie kláves Space a kláves A,S,D ktorými sa pohybujete. 

 

Zbrane - v hre sú 3 typy zbraní : meč, sekera a palica. Ak uprednostníte meč, môžete nosiť aj štít, samozrejme ak je meč obojručný, štít nosiť neôžete. Výnimkou je Bastard sword, ktorý je do 6. úrovne obojručný, ak sa vycvičíte môžete už od šiestej úrovne nosiť aj štít.


Na ostrove Faranga sa nachádzajú farmy, lúky, jaskyne a lesy, ale hlavne mestá. Na tomto ostrove je vlastne len jedno mesto - prístav Harbor Town. Potom je to kláštor a tábor v močariskách. Vy si budete môcť vybrať či budete chcieť byť banditom ( bažina ), mníchom alebo bojovníkom inkvizície ( kláštor ). Každá skupina je zastúpená jedným NPC čiže ak chcete byť bandita, musíte robiť všetko preto aby si vás všimol Don Esteban ( bažina ). Mág a bojovník inkvizície - Pallas ale aj Inkvizitor Mendoza. Skupiny mág a inkvizícia su si dosť podobné, napr. v tom že Inkvizitor sídli v kláštore, ale aj Pallas sídli v kláštore. Vybrať si môžete z týchto troch poslaní, pri každom poslaní budete spĺňať rozličné úlohy a budete za to odmenený.

 

 


Po potopení lode sa preberiete na pláži. Hneď vedľa vás leží Sara ale je v bezvedomí, no o chvíľu sa preberie. Vašou prvou dôležitou úlohou je doviesť ju do bezpečia. Zoberte palicu pri ceste vydajte sa na cestu. Prebojujte sa cez niekoľko vlkov, žihadlových potkanov, supov, až kým nenarazíte na opustený dom. Samozrejme, kým k tomuto domu dôjdete, už od pláže budete objavovať truhlice. Tieto truhlice obsahujú liečivé lektvary, ale aj kusy jedla. Pri dome vám Sara povie že je hladná a že by chcela niečo zjesť, ale že na upečenie jedla treba najprv panvicu. Tá je v dome, v truhlici rovno oproti vchodovým dverám. Ale má to jeden háčik - je zamknutá. Musíte preto nájsť kľúč a otvoriť ju.

 

Cesta pri pláži

 

Ja som kľúč našiel pomerne rýchlo, bol pri posteli v druhej izbe. Tak som teda otvoril truhlicu a zobral som panvicu. Mäso som získal zo zabitých zvierat, ale aj na pláži boli nejaké ryby napríklad sleď. Potom som teda upiekol mäso a niekoľko kusov som dal Sare. Sara ostala pri opustenom dome, no vy sa musíte pobrať ďalej. Budete teda pokračovať hore kopcom, stretnete pár supov až kým nenarazíte na akúsi hrobku. Zoberte si fakľu a vkročte dnu.

Hneď ako vojdete do stredu miestnosti, prepadnete sa pod podlahu a ocitnete sa v akomsi väzení. Ale musíte konať rýchlo, lebo v tomto väzení je potvora zvaná Grave Moth ( je to gigantický motýl ), ale nemusíte sa obávať, vytiahnite palicu a zabite toto monštrum. Potom prehladajte celú miestnosť, hlavne truhlu a dostaňte sa von pomocou stlačenia ( alebo zatiahnutia ? ) mechanizmu. Výjdite po schodoch a ocitnete sa v tej istej miestnosti, kde ste spadli.

Tak si už len dávajte pozor a choďte po kraji miestnosti, aby ste si nemuseli cestu zopakovať.                                                                                               

Viac ohľadom deja si môžete pozrieť tu, zoznam úloh nájdete tu ....

                                                                               


 

 

 

               

 

A ešte jedna vec - ak máte hru stiahnutú a má sa namountovať cez Daemon Tools, možno vám ukáže že formát je poškodený. Jednoducho treba Daemon Tools preinštalovať.                 



Prístupov 2233
Kvalita článku
(80%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Red Faction : Guerrilla
[ 31.10.2009] (príspevkov 0)
Risen
[ 29.10.2009] (príspevkov 0)
Desperados 2 : Cooper's revenge
[ 25.4.2009] (príspevkov 0)
Desperados: Wanted Dead or Alive
[ 25.4.2009] (príspevkov 0)
Sparta: Ancient Wars
[ 10.4.2009] (príspevkov 0)
Hitman 3: Contracts
[ 29.3.2009] (príspevkov 0)
F.E.A.R. 2: Project Origin
[ 28.3.2009] (príspevkov 0)
NFS 5 : Porsche Unleashed
[ 22.2.2009] (príspevkov 0)
NFS 3: Hot Pursuit
[ 21.2.2009] (príspevkov 0)
NFS 2
[ 21.2.2009] (príspevkov 0)